Reklama
 
Blog | Adam Holub

Tiskovka SdP, ANO a KSČM

Tisková konference Svobody a demokracie Přímé (SdP), ANO a KSČM byla do té míry nechutná, že i tak otrlý komunista, jakým je Vojtěch Filip, cítil pod tíhou okamžiku a konfrontace svého kolegy Okamury s jeho výroky o koncentráku v Letech nutnost se vzdálit. Došlo i na Mílu Roznera, jehož vyjadřovací schopnosti facebookový azylant Jan Rejžek přirovnal vhodně k Otíkovi Rákosníkovi z filmu Vesničko má, středisková.

Roznera jeho Velitel popírat Romský Holokaust neslyšel. Ani já jsem zrovna nebyl přítomen na inkrimonované schůzi SdP. Zato jsem potkal pana Roznera před několika lety v Keblově, malebné obci v Benešovském okrese nedaleko nádrže Želivka, která přes den vedle gotického kostela “oslní návštěvníky také udržovanou návsí se staletými lípami” a kde v lednu volilo 62,83% místních obyvatel (71 hlasem) pro odchod Spojeného Království z Evropské Unie.

Právě v prostoru mezi staletými lipami jsem se zůčastil koncertu kapely Argema, jejíž jméno trefně připomíná název prostředku na zkvalitnění erekce a jejíž obsazení trefně připomíná demografickou množinu, na kterou reklamní spoty Argemaxu cílí mezi televizními sportovními přenosy. Agentem kapely byl právě Rozner. Arginma zahrála tenkrát svůj evrgrín o Jarošovském pivovaru a svůj méně povedený kavr písně kapely Jasná páka. Těžko říct, nakolik se koncert tenkrát podařil. Na jeho konci se strhla obrovská rvačka, při které přišlápl někdo mému kamarádovi pod stoletými lipami na udržované návsi hlavu k asfaltu.

Nutno dodat, že všichni ostatní zúčastnění, které jsem znal osobně, vykázali později ve svém životě sklony k závislosti na pervitinu. Zůstane úkolem sympózií sociologů, adiktologů, narkologů, historiků, hudebních vědců a pracovníků Ústavu pro studium totalitních režimů, aby zmapovala historické působení kapely Argenma a její dopad na zdraví mládeže na venkově. Rád bych však preventivně apeloval, aby v takovém případě odborníci brali v potaz rozdíl mezi korelací a kauzalitou a také se “domluvili na jednotném stanovisku a my politici se jím následně budeme rádi řídit”.

Poznámka: Téměř všechny informace a souvislosti uvedené v tomto komentáři jsou zkreslené nebo vymyšlené.

Reklama